Het was nogal een weekend. Balancerend tussen hoop en vrees, en soms bleek het onvermijdelijke de enige uitweg. Of juist niet. In de nacht van vrijdag op zaterdag viel het kabinet Balkende IV. Frits Wester bleef wakker en zijn collega’s bij RTL ook.

Veel mensen waren het kijken naar wachtende journalisten beu en de Olympische Spelen hadden niet veel meer dan Curling in de aanbieding. Bij het ochtendgloren op zaterdag bleek dat de regie van het land niet meer in handen lag van het twistzieke kabinet.

De nacht van zaterdag op zondag wist een Nederlander na 1972 weer het goud binnen te halen op het Koningsnummer. Mark Tuitert. Het ontwaken de dag erop was een stuk rustiger. Alhoewel dat voor de Haagse heren en dames niet gold. Enkele uren na hun nacht mochten ze alweer op pad om campagne te voeren. Nu extra fanatiek, want alle ogen waren op hen gericht. En dat het heel weekend lang.

De laatste nacht van het weekend was opnieuw goud. Stoere Wüst in tranen. Maandagochtend was moeizaam. Na drie lange nachten was het weekend voorbij. Opnieuw weekend duurt nog even.