Vandaag zijn er verkiezingen in Groot-Brittannië. Het belooft een historische dag te worden. Alle ogen zijn gericht op Nick Clegg, de leider van de Liberal Democrats. Hij heeft zijn kans gezien en gepakt in de live debatten (dit jaar voor het eerst op de Britse televisie).

De BBC doet natuurlijk de hele dag verslag van Election 2010. Op de site natuurlijk nieuws, informatie en de geschiedenis van de verkiezingen. Daarnaast helpt de BBC online mensen met stemmen en kunnen bezoekers spelen met de zetelverdeling. Ook kan men een Election night party pack downloaden.

Nederlanders kunnen voor nieuws en informatie ook terecht bij de NOS voor het dossier Groot-Brittannië kiest.

Over iets meer dan een maand mag Nederland naar de stembus. Het draait nu vooral om peilingen en verkiezingsprogramma’s. De NOS biedt een website/dossier met daarbinnen nieuwe toepassingen om peilingen en trends te analyseren. Het coalitiespel is vooral erg leuk, omdat je op basis van peilingen kan kijken welke coalities mogelijk zijn. Je eigen coalitie is door te plaatsen op twitter (helaas zonder hashtag, zodat je niet even bij anderen kan gluren).

Op Twitter zijn de Britse verkiezingen natuurlijk ook volgen. De hashtags #ukvote en #ge2010 worden het meest gebruikt.

(Ook geplaast op Molblog)