Nebraska

In 2013 is het IFFR volledig aan me voorbij gegaan (tsja, ik zat toen in Laos of Cambodja), maar in 2014 kon het weer. Dus -hup- weer vier films op een dag. Boembats.
De dag begon met de Deense film ‘Spies & Glistrup’. Twee uitersten die samen goud geld verdienen en vrienden worden. Spies is een flamboyante entrepreneur/playboy in de reisbranche (en wordt ook nog even een psychedelische hippie) en Glistrup is een lelijke advocaat met radicale belastingideeën (belasting is onzin volgens de man). Ik zat wel om 10 uur ‘s ochtends tegen een erectie aan te kijken, maar ja – dat diende wel om reizen te verkopen.
Daarna volgde de Duitse comedy ‘Love Steaks’. Ja, ze hebben humor. Over een stille masseur (type: zachtaardige jongen) en een vrijgevochten kokkin (type: stoer meisje) die in een wellness hotel werken en verliefd worden. Hij is nogal onhandig en zij is een alcoholist.
De topper van de dag was ‘Nebraska’. Vader denkt dat-ie 1 miljoen dollar heeft gewonnen (uiteraard een marketingtrucje van een één of andere magazineboer) en wil dat hoogstpersoonlijk gaan ophalen in Lincoln, Nebraska. Te voet vanuit Montana. Zoon neemt pa maar mee op roadtrip en ze stoppen onderweg bij familie. Hilarische film, prachtige beelden en superacteurs. Genomineerd voor 6 Oscars. En de winnaar van de publieksprijs tijdens het IFFR 2014.
De dag eindigde met de surprise film. Dat was ‘Enemy’. Een thriller waarin een man een dubbelganger heeft. Aardig vaag en spannend.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.