Op Koninginnedag gaat het erom waar je bent. En dat je anderen weten waar je bent. En dan hebben Marktplaats, Heineken en de VPRO ook nog interesse in jouw locatie.

Marktplaats (altijd al een relevante adverteerder op onze nationale feestdag) heeft voor de vrijmarkthandelaars VrijMarktplaats ontwikkeld. Voor iedereen die spullen gaat verkopen of kopen op Koninginnedag (en nee, het gaat niet om dat ene blikje bier per persoon in Amsterdam). Met het aangeven van je VrijMarktplaats op de kaart maakt je kans op een eigen Marktkraam. Ook kunnen verkopers gratis visitekaartjes maken met daarop een QR code, zodat je ook ná Koninginnedag nog vindbaar bent op Marktplaats. Tenslotte is er de iPhone App waar het naast locatie ook nog om fun gaat.

Marktplaats is niet enige de die op de locatie duikt tijdens Koninginnedag. Bij Heineken kun je jouw plaats bezetten op de kaart. Door in te loggen met Facebook kun je ook zien waar jouw vrienden een plaats bezet hebben.

Bewegingen in Amsterdam tijdens Koninginnedag worden door het VPRO-project Nederland van Boven in kaart gebracht. Dit aan de hand van GPS-patronen van deelnemers. Als resultaat wordt ons een beeldschone animatie van hoe feestvierders op 30 april door de hoofdstad lopen beloofd.

Voor iPhone en Android is er ook nog de Koninginnedag App met daarin o.a. locatie informatie, NS dienstregeling en het Radio 538 Koninginnedagfeest. En op de website koninginnedagamsterdam.nl is te zien waar alle feestjes zijn.

Waar ben je op Koninginnedag? En waar ga je naar toe? Van Beatrix weten we het. Ze is in Thorn en Weert.

(ook geplaatst op Molblog)