Kebem, 6 films schoon aan de haak. Ik moest toevallig een extra keer in Rotterdam zijn. Kun je net zo goed in Cinerama hard lachen om de heerlijke onhandigheid in Nirvanna the band the show.
Dankzij de luxe van de Cineville-pas kon ik o.a. het prachtige Moonlight, Personal Shopper en Handmaiden aan me voorbij laten gaan.

De twee dagen begonnen met een vrij vage Japanse film, waarin een bende meisjes de boel teistert en er nog vele meer aan de hand is. ‘Japanese Girls Never Die’, dus.
Daarna ‘Chez Nous’, waar ik sinds het lezen van dit artikel nog meer naar uit keek. Een soort kijkje in de keuken van Front National.
Vrijdagavond sloot ik af in Cinerama (wat een fijne bioscoop) met ‘Manifesto’. Cate Blanchet in 13 rollen. Lekker intellectueel, tikje high-brow, maar ook mooi gemaakt. En te zien op het Holland Festival. Past perfect.

Zaterdagochtend werd ik wakker in het nieuwe KINO (het oude Lantaren/Venster) met ‘Knife in the Clear Water’. Prachtige beelden van Noord-China. Om stil van te worden.
De laatste film was ‘Als Paul über das Meer kam’ – deze had nog een korte film vooraf ‘Greetings from Aleppo’ – lekker actueel nu. Een Duitse film/documentairemaker raakt bevriend met Paul uit Kameroen. En ja, die wil de Middellandse zee over.