Gisteren werd het aan het eind van de dag volop op Twitter en Facebook gedeeld; de advertentie die alleen door kinderen gezien kan worden. Mooi gedaan natuurlijk, zeker voor dit onderwerp. En het past bij de boodschap dat kindermishandeling soms alleen zichtbaar is voor kinderen die er slachtoffer van zijn. Waardoor werd het zoveel gedeeld? Is het de manier van adverteren, de boodschap of de bijbehorende video?

De campagne van Aid to Children and Adolescents at Risk Foundation (of afgekort ANAR) maakt gebruik van een lenticular lens waardoor er vanuit verschillende hoeken iets anders gecommuniceerd kan worden.

Is dat de aanleiding voor de populariteit van de campagne op social media? Zo revolutionair is de technologie nou ook weer niet. Het is al eerder gebruikt zoals bij de filmposter van Species. De aanleiding voor het hoge aantal shares moet liggen in de sterke combinatie van de boodschap en de doelgroep. De impact van de advertentie wordt vooral duidelijk gemaakt in de video. Die is op YouTube dan ook ruim 5,6 miljoen keer bekeken.

De online kanalen van ANAR worden overigens (nog) niet echt ingezet. Op de site, Facebook en Twitter wordt wel melding gemaakt van de campagne (die overigens van GREY Spanje is). Opvallend is dat de video op hun eigen YouTube kanaal maar iets van zesduizend keer bekeken is.